dijous, 26 de febrer del 2009

'El karma del carnisser' i Palau i Fabre


Això és un carnisser que s’estima tant a ell mateix que decideix que l’objectiu de la seva vida serà mamar-se la pròpia cigala. Vet aquí el moll d'El karma del carnisser, el relat amb què Xavier Cabús va guanyar el I Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats. El volum es presenta demà, divendres 27, a les 7 de la tarda, a la llibreria Rabafaves de Mataró (juntament amb les bases del II Premi, que es convocarà demà).

El mateix dia, a prop, hi ha una altra cita literària. Aquest mes fa un any del decés de Josep Palau i Fabre, i per recordar el poeta la Fundació que du el seu nom fa algunes activitats; una de les més atractives es farà demà a la Biblioteca Can Milans (c. Església, 6-8) de Caldes d’Estrac, també a les 7 de la tarda: el recital poètic “Poesia i música a Palau i Fabre”, d’Emili Bou, amb acompanyament musical a càrrec de Josep-Anton Soldevila i Xavier Valdivieso.

Un any després de la seva mort, i considerant la indolència imperant en el país que no tenim, ve a tomb recordar un vers de Palau: “L’absència de cavall salvatge desautoritza el paisatge”.