dimarts, 30 de novembre del 2010

Per què serem un estat lliure: un decàleg



L’endemà de les eleccions, Reagrupament va fer públic un comunicat en què constatava que el poble català ha optat per la via autonomista i que cal respectar aquesta decisió. Es nota de seguida que són paraules adolorides, poc reflexionades: ¿les haurien dites si els quatre diputats els hagués tret Reagrupament i no Solidaritat?; ¿té solta interpretar el vot a CiU com una validació de la via autonomista? És clar que no. Entre altres coses, perquè la via autonomista no existeix. En realitat, i a pesar de tot, Catalunya serà un estat lliure (no pas en aquesta legislatura, però sí, amb tota probabilitat, en la següent). ¿Per què n’estic tan convençut? Ho resumeixo en deu punts:

1. Perquè l’espanyolisme no té res a oferir-nos i és sempre igual a si mateix: es repeteix com l’all.

2. Perquè el catalanisme sí que té molt a oferir, i a més té la capacitat de reinventar-se (ni que sigui a remolc d’una societat civil molt dinàmica).

3. Perquè el catalanisme que encara no s’ha fet sobiranista no té més remei que fer-s’hi: l’autonomisme s’ha acabat i qui vulgui pessigar engrunes es penjarà les barres al sostre.

4. Perquè Espanya no canviarà per nosaltres i és clar que no hi cabem: ens han expulsat del racó que hi teníem.

5. Perquè ningú es muda sense buidar abans la casa de mobles, trastos i estadants. És el que acaba de fer la majoria del poble català.

6. Perquè l’Espanya que ve, previsiblement governada pel PP i amb la influència important d’UPyD, accentuarà la involució que ja vivim i eixamplarà la foia que s’obre entre Catalunya i Espanya.

7. Perquè el trànsit cap a la independència és un camí de no retorn, i ja estem fent via.

8. Perquè una decisió transcendent que implica milions de persones costa de pair, i els partits són les bèsties que fan la digestió més lenta.

9. Perquè sabem que Espanya no ens pot fer mal, i ja no ens fa por.

10. Perquè el context internacional és favorable a l’aparició de nous estats.







































4 comentaris:

Lior ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lior ha dit...

Qui l'encerta l'endevina,diuen. Espero que l'encertis i l'endevinis, ben encertada i encevinada!!
No sóc fan d'en López Bofill,però a l'entorn del que comentes:
http://paper.avui.cat/article/dialeg/193333/lespanya/destruida.html

Jesús M. Tibau ha dit...

optimista. Toquem ferro

Clidice ha dit...

La 7 i la 9 em semblen especialment encertades. Totalment d'acord. I si no és en dues legislatures ho serà en tres, no passa res. Ara que serà, segur.